Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Újbuda visszaszerezte a támogatást

Újbuda   |   2020, szeptember 17 - 16:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

Megígértük és meg is védtük az újbudai és további több tízezer fővárosi és Pest megyei gyermek egészségét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a 2017-es kormányhatározatot figyelmen kívül hagyva nem fizeti ki az Újbudai Gyermek-egészségügyi Centrum és Egynapos Sebészet megépítésére már megítélt 1,2 milliárd forintot.
Dr. László Imre Újbuda polgármestere ezt nem fogadhatta el. Azzal érvelt, hogy „Nem lehet a gyerekeket azért megbüntetni, mert a szüleik közül sokan nem szavaztak a Fideszre. Gyerekek vannak, akikre vigyáznunk kell. Nincs ennél fontosabb”.
A kormány elfogadta a polgármester érveit. A siker persze nemcsak az újbudaiaké, hiszen ha elkészül, akár 80-85 ezer beteg gyermek ellátására is alkalmas lesz. Minden harmadik-negyedik budapesti fiatalt tudja majd fogadni, és a törökbálinti, biatorbágyi, érdi, tárnoki és diósdi gyermekek ellátásért is felel majd.
A teljes beruházás körülbelül 2,4 milliárd forintba kerül, ebből 475 millió forintot az újbudai önkormányzat áll. A kormány eddig csaknem 700 millió forintot fizetett ki, és most már a hiányzó 1,2 milliárd forintot is finanszírozzák.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.