Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Újbudai aranyérem az Öttusa ELIT Bajnokságon

Újbuda   |   2015, december 2 - 14:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kivalóan szerepeltek az újbudai öttusások a Magyar Öttusa Szövetség által rendezett ELIT Bajnokságon Hódmezővásárhelyen.

Az ELIT Bajnokságon az egész éves versenysorozat legjobb 12 korosztályos versenyzője vehetett részt, köztük az UNIQA TEAM ÚJBUDA SE két sportolója. Hertelendi Luca és Franta Szonja a 10 év alattiak váltójában aranyérmet szerzett, az egyéniben szintén Hertelendi Luca volt a legjobb.

Fecskovics Attila az UNIQA TEAM ÚJBUDA SE öttusa szakágvezetője szerint nagyon szépen teljesítettek a lányok. "Egész évben erre a versenyre készültünk ahol az ország legjobbjai csaptak össze. A magyar öttusa egy sikersportág ahol már gyerekkorban is komoly teljesítmény kell egy ilyen eredmény eléréséhez. Büszkék lehetünk, hogy két ilyen versenyzőnk van a kerületben" - mondta.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.