Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 27. péntek, Virgil

Újbudai hóember és hószoborépítő verseny

Újbuda   |   2018, december 15 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is Hóember és Hószoborépítő Versenyre lehet nevezni Újbudán. A kerületben készült alkotások fotóit 2019. március 20-ig várja Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő.

A korábbi évekhez hasonlóan ezen a télen is a kizárólag Újbudán megalkotott, klasszikus hóember, illetve hószobor kategóriákban mutatkozhatnak be az alkotni vágyók. A verseny az első havazás időpontjától veszi kezdetét, és egész télen át tart. Az alkotásokról készített jó minőségű fényképeket a főszervező, Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő várja 2019. március 20-ig a junghausz.rajmund@ujbuda.hu címen.

Az újszerű formai és helyszíni megoldásokat a zsűri kiemelten díjazza. A beküldött pályamunkákból kiállítás nyílik az Őrmezei Közösségi Házban.

Az Újbudai Hóember és Hószoborépítő Versenyt a Szeretem Újbudát Egyesület támogatja.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra Barabás Richárddal  

2020december0716:00

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem lehet élő fogadóórákat tartani. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy a mostani helyzetben is lehetőségük legyen az újbudaiaknak kérdezni, a problémákat jelezni felénk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.