Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Újbudai Pedagógiai Napok a kerületben

Újbuda   |   2020, március 10 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

2008 óta évente visszatérő program a kerületben az Újbudai Pedagógiai Napok. Az Újbudai Pedagógiai Iroda rendezvényének nyitóprogramját március 5-én rendezték meg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében. László Imre polgármester köszöntője után szakmai előadásokra és a Jövő pedagógusai pályázat eredményhirdetésére is sor került, a díjakat Orosz Anna alpolgármester adta át.

XXI. századi gyermek, XX. századi pedagógus címmel hirdette meg szakmai rendezvénysorozatát idén az Újbudai Pedagógiai Iroda, amelyen a mai kor elvárásaira kerestek megoldásokat. László Imre polgármester köszöntőjében felidézte a 2008-ban indult programsorozat első rendezvényét, az első Újbudai Pedagógia Napokat, amely akkor az önértékelésre, az önbecsülésre és a presztízsre fókuszált. Szerinte, ezek nélkülözhetetlenek a jó munkavégzéshez. Kiemelte az elhivatottságot, a mindennapos küldetést. Megköszönte az eddigi erőfeszítéséket, jelezve, hogy az önkormányzat a jövőben is megbecsüli a pedagógusokat, elismeri, támogatja és jutalmazza munkájukat.

Orosz Anna alpolgármester kiemelte: tiszteletre méltó, hogy a pedagógusok képesek megújulni oktatási feladataik érdekében. Megköszönte, hogy kreatívan és a technikai eszközöket alkalmazva keltik fel újabb és újabb generációk figyelmét.

A Jövő Pedagógusai pályázat nyertesei okleveleket és jutalmakat vehettek át, a harmincöt díjazott részt vehet egy harminc órás net-edukációs e-learning továbbképzésen is, a legjobban teljesítő pedagógusok pénzjutalomban is részesültek.
Első helyezést ért el idén Vargáné Golda Luca, az Újbudai Bocskai István Általános Iskola tanára, második helyen Kiss Tibor, a József Attila Gimnázium oktatója, harmadik helyen Spiller András Gábor, a Domokos Pál Péter Általános Iskola pedagógusa végzett.

A díjátadót követően Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, a NAT megújításának miniszteri biztosa tartott előadást a megújuló Nemzeti Alaptantervről, és a résztvevők ezzel kapcsolatos kérdéseire is válaszolt. Végül Vass Vilmos egyetemi docens a kreativitás pedagógiájáról értekezett az Újbudai Pedagógiai Napok résztvevőinek.
Az eseményen részt vett az önkormányzat köznevelési és kulturális bizottsága részéről Görög András elnök, és Jankó István alelnök, valamint a Dél-Budai Tankerületi Központ igazgatója Hományi Tamás Márton, és szakmai vezetője Laucsek István is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.