Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Újbudai pedagógus kapott Apáczai Csere János-díjat

Újbuda   |   2018, június 4 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pedagógusnap alkalmából az ország legkiválóbb tanítóit és tanárait köszöntötte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban. Az ünnepeltek között volt Palánczné Németh Zsuzsanna, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolájának igazgatója is.

Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár négy különböző díjjal jutalmazta a pedagógusokat, értékelve ezzel az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkájukat. Átadták az Eötvös József- és Apáczai Csere János-díjakat, a Szent-Györgyi Albert-díjakat (a felsőoktatásban dolgozóknak), a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért a Brunszvik Teréz-díjakat, továbbá a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjakat.

Az ünnepségen elismerték a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolájának igazgatóját, Palánczné Németh Zsuzsannát is. A pedagógus, aki fél évszázada van a pályán és ebből harmincöt évet dolgozott Újbudán, Apáczai Csere János-díjat vehettet át a minisztertől. A Leiningen utcai speciális intézményben 2000 óta képeznek pszichés fejlődési zavarokkal küzdő és tanulásban akadályozott fiatalokat, gyógypedagógiai nevelést is biztosítva számukra.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.