Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Újbudai tűzoltó sikerek

Újbuda   |   2018, október 2 - 10:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megrendezte a Tűzmegelőzési Szakmai Verseny a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A versenyt a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztálya nyerte.

A versenyen összemérték tudásukat a tűzmegelőzés és az ahhoz kapcsolódó engedélyezési eljárások területén a budapesti katasztrófavédelmi egységek. A csapatversenyt a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztálya nyerte hatalmas fölénnyel, egyéniben pedig Farkas–Venczák Boglárka tűzoltó hadnagy teljesített legjobban.

A nyertes újbudai csapat tagjai: Györkéné Kálmán Éva tűzoltó őrnagy., Farkas–Venczák Boglárka tűzoltó hadnagy és Ragács Nikoletta tűzoltó hadnagy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.