Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Újbudán biztonságosabb lett az élet

Újbuda   |   2021, október 26 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Régi hagyomány a kerületben, hogy az önkormányzat díjazza a közbiztonság területén dolgozók kimagasló munkáját. Október 18-án Hintsch György közbiztonságért felelős alpolgármester
és Varga Gergő közbiztonsági tanácsnok adta át.

Kiváló munkájáért Polgármesteri Dicséretben részesült a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányságának öt munkatársa: Fabó Csaba r. őrnagy, Czoczek Ákos r. főhadnagy, Sebő Mátyás r. hadnagy, Krajnyák Patrik r. hadnagy és Vigmond Szabolcs r. főtörzsőrmester.
– Öt rendőrt és egy tűzoltót tudtunk elismerésben részesíteni – mondta Hintsch György, Újbuda illetékes alpolgármestere. – A konkrét oka a rendőröknél az, hogy nyáron volt egy rablás, ahol az elfogásban ez az öt kolléga aktívan részt vett, és mi szerettük volna ezt díjazni. De tágabb értelemben annak van nagy jelentősége, hogy az ő munkájuknak, illetve a kollégáik és a kapitányuk tevékenységének köszönhetően a kerületi közbiztonság az elmúlt években sokat javult. Újbudán biztonságosabb lett az élet. Soha olyan kevés bűncselekmény, soha olyan kevés szabálysértés nem volt, mint tavaly – hangsúlyozta az alpolgármester.
Polgármesteri Dicséretben részesült a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja, Bihari János tű. főhadnagy is.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.