Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. vasárnap, Mária

Újra dübörög a Budafoki Pincejárat

Újbuda   |   2019, február 27 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 2-án újra kinyitják kapuikat a téli álmot alvó pincék, hogy a pincejárat vendégeinek megmutassák azt a rengeteg föld alatti csodát, amelyet csak Budafokon láthatnak a bor és a kultúra szerelmesei. A Szezonnyitó program művészei kerületi zenészek, akik különböző stílusú zenei világgal fogadják az érkezőket.

A Várszegi Pincészetben Borhi Miklós és Horváth Levente dzsesszduóját hallgathatják, miközben tavaszi ételvariációkat kóstolhatnak a remek borok mellé. A több száz éves Seybold-Garab Pincében Pollák Miklós zenéje mellett háromtételes borkóstolóval és kemencében sült kacsacombbal várják azokat, akik az orszagcimer@gmail.com e-mail címen vagy a pince telefonszámán (70/313-2978) előzetesen bejelentkeznek. A Törley Pezsgőmanufaktúra a múzeumi és vezetett pinceséta végén egy pohár pezsgővel várja vendégeit. A Borvárosban Pető Márk kerületi festőművész kiállítását tekinthetik meg a pince megismerése után. A 16 órakor kezdődő gasztro talkshow-ban Révész József és Opoczky István mesterszakácsokkal találkozhatunk. A trükkök és fortélyok mellett kóstoló is vár az éhes vendégekre a díjnyertes séfek ételeiből.
A Lics Pincészet programján a részvétel online jegyelővételhez és regisztrációhoz kötött, ezért érdemes időben jelentkeznie annak, aki szeretné megtekinteni 17 órától Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének titkait, technológiai pincesétával, két tételből álló borkóstolóval és borkorcsolyával fűszerezve. A Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága különleges bortotóval várja azokat, akik a vezetett pincesétát követően egy pohár borért beszámolnak frissen szerzett tudásukról.
Idén sem maradhat el a már hagyományosnak számító pincekvíz a Borköltők Pince Étteremben 19 órától. Érdemes itt is időben regisztrálni az étterem Facebook-oldalán és telefonszámán (424-5115), mert hamar elfogynak a helyek a játékra és a finom menüre: ropogós csirkeszárny, omlós BBQ-oldalas, steak burgonya, cole slaw saláta, mártogatós. A Katona Borházban a nap folyamán a Vanmocello zenekar játszik, 19.30-tól pedig Badár Sándor nem mindennapi stand up műsora kezdődik (a jegyek már kaphatók a jegy.hu oldalon vagy a Klauzál Házban). Az előadás alatt a fogyasztható háromtételes borkóstoló egyik tétele – a Katona Borház borai mellett – a művész saját bora lesz.
Aki ismét a pincejárattal érkezne a belvárosból, idén új helyszínen, a Bálna parkolójában szállhat fel a 40 percenként közlekedő különbuszra.
További információ: bornegyed.hu.
(Budafok–Tétény)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.