Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Újra hazai pályán győzőtt a MAFC

Újbuda   |   2014, március 18 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy MAFC – Salgótarján mérkőzés mindig kemény összecsapást jelent. Akkor is, ha a hazaiak a biztos listavezetők a másodosztályban, míg a tarjániak idén kivételesen nem jutnak be a felsőházi rájátszásba.

Sebők Tamás tíz pontjával tartotta magát a Salgótarján, hiába a MAFC dinamikus játéka, Fekete Csaba zsákolása és Misek Levente szlalomziccerei. A második negyedben négy alacsony emberrel játszott a MAFC - igazodva a vendégek szerkezetéhez -, így nem is csoda, hogy a tarjániak megfontolt stílusa érvényesült. Amíg a hazaiak játékát a fault problémák is tördelték. A félidő előtt Schéda Martin pontjaival próbált meglépni a nógrádi csapat, de Csapai Péter hárompontosa megakadályozta ezt (39:41).

A harmadik negyed közepére egyre imponálóbban játszott a Salgótarján, Madár András veszélyes játékával már tíz ponttal vezettek (44:54). Egy technikai fault kíséretében ekkor jöhetett meg a hazaiak őrangyala, és példaértékű védekezéssel, egy 22:2-es futással a MAFC megfordította a mérkőzést. Ekkor már a negyedik negyed elején jártunk. Az ötfaultos Sebők helyére Szabó Zoltán állt be, akinek a kilenc pontjával még lett volna esélye felzárkózni a vendégeknek, de a MAFC-ot már azt sem tudta féken tartani, hogy három embere kipontozódott, és további két játékosnak is négy faultja volt.

A játékvezetők feltűnően sok személyi hibát fújtak (27:21), pedig nem rutintalan csikócsapatok játszottak. Nem ez lesz másképp szombat este sem, amikor a Bp. Honvéd látogat a Gabányi László Sportcsarnokba (Hauszmann Alajos utca 5.). Az alapszakasz utolsó fordulójában újra két jól felkészített csapat brusztos, de nem sportszerűtlen játéka várható.

MAFC – Salgótarján 89:76 (22:21, 17:20, 22:15, 28:20)
Legjobb teljesítmények: Vavra (25 pont, 11 lepattanó), Misek (22/6 pont, 8 kiharcolt fault), Lakosa (18 pont) – Gorszkij (16 pont, 9 lepattanó, 8 kiharcolt fault), Szabó (15/6 pont), Sebők (13 pont, 9 kiharcolt fault).
Videóösszefoglaló: https://www.youtube.com/watch?v=Y2rnrP7WTYY

Következő mérkőzés:
MAFC – Bp. Honvéd, 2014. március 22. (szombat) 18:00; Hauszmann Alajos utca 5.
forrás: kezdo5.hu

kezdo5.hu (2014. 03. 18.)

 

Újra hazai pályán győzőtt a MAFC

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.