Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 19. kedd, Erzsébet

Újra megnyílt a Karinthy Könyvtár

Újbuda   |   2019, január 18 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két hónap kihagyás után a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karinthy Frigyes Könyvtára januártól a megszokott időpontban várja az olvasókat.

Tágas, átlátható terek, barátságos színek és formák, hangulatos világítás és az üvegfalon beérkező természetes fény a belső kert látványával. A Karinthy Könyvtár nemcsak mérete és jó fekvése, hanem barátságos környezete miatt is népszerű az egész kerületben.
A könyveken és folyóiratokon kívül videofilmet, DVD-t, CD-t, CD-ROM-ot, sőt, régi bakelit dzsessz­lemezt is kínálnak. A gyerekeket külön terem várja olvasnivalóval, játékokkal. Az intézményben számítógép és internet is hozzáférhető. A látássérült olvasóknak speciális képernyőolvasó és karakterfelismerő programmal, szkennerrel és fejhallgatóval ellátott gépek állnak rendelkezésre. A mozgásukban korlátozott, idősebb vagy babakocsival érkező olvasók közlekedésének megkönnyítésére múlt év végén liftet alakítottak ki.
Az intézmény programokban is igyekszik mindig megújulni, és helyet adni kulturális, illetve művészeti eseményeknek. Januárban nyílt meg Dévényi Dömötör, az Újbudai Fotókör tagjának kiállítása Újbudai barangolások címmel. A kerület apró rejtett titkait feltáró képek február 22-éig tekinthetők meg az aulában.
(Újbuda)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Wolf Kati is fellép a jótékonysági koncerten  

Magyarország legismertebb big bandje, a Budapest Jazz Orchestra és sztárvendége, Wolf Kati lép fel november 22-én a B32 Galéria és Kultúrtér jótékonysági koncertjén. A koncert teljes bevételével a Down Alapítvány fotóterápiás műhelyének működtetését és kiállítások rendezését támogatják.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.