Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Ünnep a gazdagréti református templomban

Újbuda   |   2016, október 11 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Gazdagréti Református Gyülekezet új lelkipásztorát Thoma Lászlót, és hálaadó istentiszteletet is tartottak a református templomban, annak kibővítéséért, október 9-én.

Mintegy 130 millió forintot fordított a Gazdagréti Református Gyülekezet templomának legutóbbi bővítésére. Az elmúlt évek során a gyülekezet - korábbi elhatározását megvalósítva - a templomhoz kapcsolódó úgynevezett gyülekezeti ház egységet építtette meg: az építmény két kisteremmel, egy nagyobb gyülekezeti teremmel, három irodahelyiséggel, ifjúsági klubbal és lelkészlakással bővült (az ifjúsági klub teret és programokat nyújt a lakótelepi fiatalok szórakozásához). Ehhez kapcsolódóan tartottak hálaadó istentiszteletet Rétköz utcai templomban, amelyen Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra alpolgármester is részt vett. Újbuda vezetője köszöntötte a gyülekezet új vezető lelkipásztorát, Thoma Lászlót, akit ünnepélyes keretek között iktattak be. A korábbi lelkipásztor Lovas András ezentúl egyházkerületi missziós munkát végez. Király Nóra a Gazdagréti Református Gyülekezet méltatásakor kifejtette, a templom nemcsak a környéken lakók közösségi érzését erősíti, hanem a csellengő gyerekeket is magához vonzza.

Gazdagrét több mint 20 ezer lakosával szinte város a városban. Az egyforma tömbházak jelképezik a nagyvárosi életvitelt, az elidegenedést, az elmagányosodást, az elhaló kapcsolatokat. Ebben a környezetben jött létre a ’80-as évek végén a Gazdagréti Református Gyülekezet, hogy Isten szeretete, az ige hirdetése és egy törődő közösség által minden sebzett és elveszett ember találkozhasson Jézus Krisztussal, aki a gyógyulás és a bocsánat igazi forrása.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra Bakai-Nagy Zitával  

2020október2816:00
»
2020október2817:00

A soron következő online fogadóórát Bakai-Nagy Zita alpolgármester tartja. Már most feltehetik kérdéseiket Messenger üzenetben, illetve a fogadóóra élő közvetítése idején kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.