Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Ünnep: autó nélkül egyszerűbb lesz közlekedni

Újbuda   |   2014, augusztus 19 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Változás lesz augusztus 19-én és 20-án a budapesti tömegközlekedésben, a közutakon és a Duna-hidakon. A metrókat, héveket, villamosokat és egyes belvárosi buszokat 20-án 18 órától sűríti a Budapesti Közlekedési Központ.

A Nemzeti Ünnep programjainak megközelítésére elsősorban a közösségi közlekedést ajánlja a Budapesti Közlekedési Központ. Autóval a belvárost megközelíteni, parkolni szinte lehetetlen lesz augusztus 21-ig.

Részletesen:
Közúti forgalom elöl augusztus 21-ig lezárják
• a Bem rakpartot a Halász utca és a Bem József tér között;
• a Csalogány utcát a Fő utca és a Bem rakpart között;
• a Széchenyi Lánchidat (augusztus 20-án 14 óráig gyalog és kerékpárral járható a híd);
• az Alagutat;
• a Clark Ádám teret;
• a Lánchíd utcát;
• a Fő utcát a Halász utca és a Clark Ádám tér között, valamint
• a Hunyadi János utat.

Augusztus 19-én 17 órától 21-én az első járatok indulásáig a zászlófelvonás és a tisztavatás miatt lezárják a Kossuth Lajos teret. Augusztus 20-án a Szent Jobb körmenet miatt délután 17-tól 19-ig az V. kerületben lezárják a Szent István Bazilika–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Arany János utca–Szent István Bazilika útvonalat.

Augusztus 20-án, szerdán a tűzijáték miatt
• kb. 18-tól este 23 óráig lezárják Budán a Petőfi híd–Irinyi József utca–Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út–Alkotás utca–Vérmező–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd által határolt részt a Dunáig,
• az Árpád fejedelem útját és a Budai alsó rakpartot az Üstökös utcától,
• kb. 20 órától a már augusztus 19-étől lezárt Széchenyi Lánchíd mellett az Erzsébet hidat, és a Szent Gellért rakpartot is lezárják várhatóan 22.30-ig.

Tömegközlekedés:
A D13-as hajó augusztus 20-án (szerdán) 19 órától nem közlekedik.
A rendezvényeken résztvevők létszámának függően a rendőrség lezárhatja az M2-es metró Batthyány tér és Kossuth Lajos tér állomásait, a Margit hidat, illetve a Petőfi hidat. A 2-es villamos augusztus 19-én (kedden) 17 órától augusztus 20-a kb. 17 óráig a Kossuth Lajos térig közlekedik. Utána az utolsó járat indulásáig továbbra is rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd H és a Boráros tér H megálló között közlekedik a tűzijáték miatt.

Hídlezárás esetén 20-án este a 4-es és a 6-os villamos rövidített útvonalon közlekedik (az Oktogon és a dél-budai végállomások között, illetve az Oktogon és a Corvin-negyed M megálló között).

Augusztus 19-20 között a 19-es és a 41-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a dél-budai végállomások és Clark Ádám tér között. A villamos nem érinti a Halász utca és a Batthyány tér M+H megállóhelyet, a kimaradó szakasz, a közúti zárások miatt nem pótolható.
Augusztus 20-án (szerdán) 17 órától az üzemzárásig a villamosok módosított útvonalon, a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér M megálló között közlekednek. A Döbrentei tér, a Clark Ádám tér, a Halász utca és a Batthyány tér M+H megállóhelyek kimaradnak.
A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Szent Gellért rakpartot 20-án este. Ez esetben a 18-as, 19-es és a 41-es villamos rövidített útvonalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér M megálló között közlekednek.

A Szabadság híd lezárása esetén 20-án este rövidített útvonalon (a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér M megálló között) közlekedik a 47-es és a 49-es villamos. A 7-es és 107-es buszok megosztva közlekednek a budai végállomások és a Móricz Zsigmond körtér M között, illetve a pesti végállomások és a Deák Ferenc tér M megálló között.
Az Erzsébet híd lezárása esetén várhatóan 18:30-tól 22:30-ig módosított útvonalon közlekedik az 5-ös, a 8-as, a 8A, a 112-es és a 178-as busz. A 7-es és a 107-es busz pedig 18:30-tól 22:30-ig a Szabadság hídon át közlekedik (Astoria–Múzeum körút–Kálvin tér M–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér M) az ünnep napján. A járatok mindkét irányban megállnak a Kálvin tér M és a Fővám tér M metró- illetve, villamospótló autóbusz megállóhelyeken.

A 27-es busz augusztus 20-án várhatóan 16-tól az utolsó járatindulásig a Sánc utca irányában módosított útvonalon – a Mihály utcai szakaszt kihagyva – a Somlói út–Alsóhegy utca–Hegyalja út–Sánc utca végállomás módosított útvonalon közlekedik, így a Szirtes út megállóhelyet nem érinti.
Módosított útvonalon közlekedik 19-én és 20-án a Széll Kálmán tér M érintésével mindkét irányba a 86-os busz. Újbuda, Függetlenségi park felé a Fő utca–Csalogány utca–Széna tér–Széll Kálmán tér M–Krisztina körút–Attila út útvonalon halad. Kimarad a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Szarvas tér megállóhely. A busz Óbuda, Bogdáni út felé az Attila út–Vérmező út–Margit körút–Bem József utca–Bem József tér–Bem rakpart útvonalon közlekedik. Kimarad a Clark Ádám tér, Halász utca, Batthyány tér M+H megállóhely.

A rendezvények miatt a rendőrség lezárhatja a Margit hidat is és korlátozza a Margit körút forgalmát augusztus 20-án este. Ebben az esetben a 86-as autóbusz megosztva közlekedik az Óbuda, Bogdáni út és a Margit híd, budai hídfő H megálló, valamint Újbuda, Függetlenségi park és az Újbuda-központ M megálló között.
További információ: www.bkk.hu

BKK

 autó nélkül egyszerűbb lesz közlekedni

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.