Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Útfelújítások Újbudán

Újbuda   |   2017, június 7 - 13:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az év első felében elvégzett munkálatokról számolt be lapunknak az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. út- és közműépítő divíziója. Az önkormányzat tulajdonában lévő társaság folyamatosan figyeli a hibákat és hajtja végre az útkarbantartási munkákat.

Befejeződött a kátyúzás a Csíksomlyó utca, a Dayka Gábor utca, a Fegyvernek utca, az Irinyi József utca, a Karcag utca, a Zsombor utca, az Albert utca, a Bercsényi utca, a Fraknó utca, a Fehérvári út–Ördögorom út, a Cseresznye utca, a Gazdagréti tér, a Hunyadi Mátyás út, az Irinyi József utca, a Sárbogárdi út, a Szabolcska Mihály utca és a Zólyomi köz útburkolatán.

A cég ütemezett kátyúzást végzett a következő területeken: Sárbogárdi út, Náday utca, Ildikó utca, Ildikó tér, Dombóvári út, Laufenauer utca, Bod Péter utca, Daróci utca, Dayka Gábor utca.

A kátyúzási munkálatokon kívül kisebb járda-, illetve árokjavítási, szegélyépítési, fekvőrendőr-, poller- és szalagkorlát-kihelyezési, továbbá a földutakon murvával földútjavítási munkákat is elvégeztek:

Murvázás: Eszék utca–Fadrusz utca sarok, Guruló köz, Keltike lejtő–Csonttollú utca sarok, Lépés utca–Guruló köz, Vadászhegyi út

Járdajavítás, szegélyépítés: Rétköz utca, Szent Adalbert tér, Vincellér utca

Árokjavítás: Eper utca, Háromszék utca, Kamaraerdei út

Fekvőrendőr-kihelyezés: Botfalu köz, Hegytető utca, Meredek utca

Poller- és szalagkorlát-kihelyezés: Hauszmann Alajos utca, Keveháza utca, Nagyszeben tér, Prielle Kornélia utca, Rétköz utca, Őrség utca–Karancs utca sarok, Törökbálinti út–Eper utca sarok, Zólyomi köz.

A március 10. és április 4. közötti elkészült munkálatok:

 • Alabástrom utca útfelújítása (aknafedlapok szintbe helyezése, aszfalt pályaszerkezetű út élvágása, aszfalt pályaszerkezetű út marása hideg eljárással, kiszoruló törmelék rakodása, elszállítása, betonszegély bontása, kiemelt szegély bontása)
 • Kővirág sor gyephézagos parkoló építése
 • Kővirág sor sportpályánál járdafelújítás
 • Bazsalikom utca járdafelújítása
 • Lecke utca útfelújítása
 • Kondorosi út–Fehérvári út–Andor utca–Tétényi út által határolt területen Tempo 30-as övezet kialakítása
 • Nagyszőlős út–Karolina út–Alsóhegy utca által határolt tömb Tempo 30-as övezet kialakítása
 • Gazdagréti–Nagyida utca–Fatörzs utca–Medvetalp utca–Angyalka utca–Hosszúréti utca által határolt területen Tempo 30-as övezet kialakítása
 • Bartók B. út–Karolina út–Bocskai út–Nagyszőlős utca által határolt tömb Tempo 30-as övezet kialakítása
 • Galvani út–Fehérvári út–Szerémi út–Hengermalom út által határolt tömb Tempo 30-as övezet kialakítása
 • Törökbálinti út (Horzsakő utca–Irhás árok között) forgalomcsillapítás kialakítása

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kedvezményes burgonyavásár Újbudán  

2019szeptember2108:00
»
2019szeptember2112:00

Budapest Főváros XI. Kkerület Újbuda Önkormányzata 2019. szeptember 21-én, szombaton 8.00–12.00 óra között (illetve a készlet erejéig) kedvezményes burgonyavásárt szervez a kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.