Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 31. szombat, Farkas

Választási tájékoztató

Újbuda   |   2019, február 27 - 11:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Tisztelt Kerületi Lakosok!
Tisztelt Választópolgárok!

2019. február 15-én Budapest Főváros XI. Kerület Jegyzője, a Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője a választási eljárásról szóló törvényben előírt határidőben, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény előírásai alapján meghozta az 1/2019./HVI határozatot, melyben megállapította: a 2019. évben tartandó helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása során a Budapest Főváros XI. kerületben 17 egyéni választókerületi és 7 kompenzációs listás mandátum szerezhető, illetve Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testületének megválasztandó tagjainak száma 24 fő.
A 17 kialakított választókerületi beosztás nem változott.
A 3/2019./HVI számú határozattal pedig az 56-os szavazókört (Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola: 1118 Budapest, Csíki-hegyek utca 13–15.) jelölte ki az Európai Parlamenti Választáson településszintű lakóhellyel rendelkező, valamint az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok szavazóhelyéül.
A hivatkozott határozatok megtekinthetőek a www.ujbuda.hu honlapon.

(HVI)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.