Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Várkert Bazár - már nyitás előtt sikeres a FICSAK adventi vására

Újbuda   |   2016, november 21 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eddig több, mint 50 standra érkezett jelentkezés a Ficsak adventi vásárára. A november 26-ai programot, amelynek sajtótájékoztatóján jártunk, a Várkert Bazárban tartják.

Az Auguszt Pavilon mézeskalács sütésén a Fiatal Családosok Klubját képviselő Király Nóra, a Miniszterelnökség államtitkára Vitályos Eszter, illetve a Promobox ügyvezetője is részt vett. Fejérdy Zsófia elmondta, családjában, az ő gyerekkorában is szokás volt ünnepi időszakban mézeskaláccsal, esetenként apró ajándékkal kedveskedni a rászoruló gyermekeknek, ezért számára természetes, hogy szakít időt advent idején a jótékonyságra. Vitályos Eszter nagycsaládból származó édesanyaként fontosnak tartja a családok együttlétét, melyre szerinte az advent, a karácsonyi készülődés, a sütés-főzés remek alkalmat szolgáltat. Az államtitkárság standján saját készítésű mézeskalács díszeket lehet majd vásárolni szombaton. Király Nóra szerint most már biztos, hogy hatalmas rendezvény lesz, hiszen a résztvevők száma túlmutat a várakozásokon, mert a baráti összefogásnak indult vásárról álmukban sem gondolták volna, hogy ekkora eseménnyé kerekedik. Elmondta, hogy a jótékonysági felajánlás kedvezményezettjével, az Őrzők Alapítvánnyal abban maradtak, hogy a befolyó összeget az alapítvány egyik apartmanjának felújítására fordítják; a lakrész a Tűzoltó utcai gyermekklinikán hosszabb ideig kezelt gyerekek családjait szolgálja.

A Ficsak jótékonysági adventi vásárát november 26-án, a Várkert Bazárban tartják.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.