Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Várost szépítettek a műegyetemisták

Újbuda   |   2017, szeptember 14 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mára hagyomány vált, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói évről-évre csinosítják a kerületet. Idei önkéntes napjukon kerítést festettek, közterületeket tisztítottak, és több bölcsőde, óvoda, iskola és idősotthon felújításában is segítettek.

A BME Hallgatói Képviselete hetedik éve minden ősszel Önkéntes Napot szervez a kerületben, amikor a campus tágabb környezetének megszépítésén dolgoznak. A felsőoktatási intézmény egészét megmozgató esemény a társadalmi szerepvállalásra, a szolidaritásra és a segítségnyújtásra hívja fel a figyelmet. Idén a fiatalok segítettek a Mogyoróskert Bölcsőde, az Alsóhegy Utcai és a Keveháza Utcai Óvoda, a Pajkos és a Bükköny Óvoda, az Őrmezei Általános Iskola, illetve a Bánk bán utcai idősotthon és az Újbudai Idősek Háza megújításában.

A korábbi években alkalmanként félezer hallgató festett, takarított, szedte a szemetet, vagy tüntette el a falfirkák nyomait, idén 328 önkéntes BME-hallgató vett részt a közel 1000 négyzetméter megújításában. Önkéntes munkájukhoz a Poli-Farbe Vegyipari Kft. biztosította a festékanyagot.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.