Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

Vastaps a Weiner-koncerten

Újbuda   |   2018, március 29 - 12:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Díjkiosztóval zárult a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium ünnepi gálahangversenye.

Az elismerésben az iskola által megrendezett Kodály: Bicínium énekverseny és a Weiner Leó Kamarafesztivál fiatal muzsikusai részesültek. A díjátadók egyike, Molnár László alpolgármester kiemelte: a Prima Primissima díjas zeneiskola olyan kiválóságokat nevel, akik a kerület és az ország kulturális értékeinek növeléséhez járulnak hozzá.

A gálahangversenyen elhangzott többek között Clarke rézfúvós hangszerekre írt darabja, Brahms és Csajkovszkij zongoraduója, valamint Popper Requiemje is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.