Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Vércukormérőket kaptak a kerületi iskolák

Újbuda   |   2015, június 14 - 08:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Petőfi Sándor Általános Iskola vette át elsőként azt a vércukorszintmérőt június 12-én, amelyet a 77 Elektronika Kft. ajánlott fel a kerületi iskoláknak. Összesen huszonhárom intézményhez kerül ilyen készülék.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában tartott jelképes átadón az adományozó Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője és Újbuda polgármestere is részt vett. Hoffmann Tamás megköszönte a díszpolgár Zettwitz Sándornak, hogy támogatja a kerület iskoláit, valamint felhívta a gyerekek figyelmét, hogy sportoljanak sokat annak érdekében, hogy elkerüljék a cukorbetegséget.

A diabétesz népbetegség, felmérések szerint a magyar lakosság tizenöt százalékát érinti, közöttük egyre több a gyermek. A betegséget eleinte nem lehet érezni, ezért sok esetben későn fedezik fel. Zettwitz Sándor elmondta ezért döntöttek úgy, hogy minden kerületi iskolának adományoznak vércukormérőt, a pedagógusokat pedig megtanítják annak használatára, a betegség felismerésére.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.