Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Vietnámi város Újbuda legújabb testvérvárosa

Újbuda   |   2017, június 26 - 13:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ho Shi Minh várossal tovább bővült Újbuda partnervárosainak listája. Az erről szóló együttműködési megállapodást a vietnami város népi bizottságának elnöke, valamint Hoffmann Tamás polgármester írta alá június 23-án.

Újbudának Ho Shi Minh város első kerülete lett az első vietnámi partnertelepülése. Hoffmann Tamás polgármester szerint az együttműködés különlegessége, hogy annak előkészítői a partner oldalról korábban hosszú évekig éltek és tanultak Magyarországon, most pedig komoly kormányzati pozíciókat töltenek be. Előnyösnek tartja, hogy egy dinamikusan fejlődő országgal köt megállapodást, olyat, amely kihat a kultúrára, a turizmusra, az oktatásra és a tudományra is.

Ho Shi Minh város első kerülete és Újbuda közös tulajdonsága, hogy mindkét kerület fontos szerepet tölt be városa életében. Tran The Thuan az első kerület népi bizottságának elnöke elmondta, az általa képviselt vietnámi városrész ugyan területileg szinte a legkisebb, de gazdaságilag igen stabil, a város GDP-jének háromnegyed innen származik.

A magyar-vietnámi összefogás országos szintű: 2015-ben Budapest és Ho Shi Minh város között már létrejött az együttműködést. Nguyen Thanh Phong a város Népi Bizottságának elnöke is fontosnak tartja a partnervárosi kapcsolatok kialakítását, azok kerületi szintekre bontását.

Az együttműködést koszorúzás is szimbolizálta az önkormányzat előtt található partnervárosi oszlopnál.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.