Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Vízilabda BL - Az OSC Athénban, a Szolnok Hannoverben játszik

Újbuda   |   2015, szeptember 8 - 14:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elkerülte egymást a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második csoportselejtezős körében az OSC és a Szolnok: előbbi gárda Görögországban, utóbbi pedig Németországban játszik szeptember 18. és 20. között a keddi sorsolás értelmében.

A kontinentális szövetség, a LEN által elkészített beosztás szerint a magyar bajnoki ezüstérmes OSC - amely az első selejtezőkörből a Hannover mögött másodikként jutott tovább - a Vuliagmeni otthonában száll vízbe a házigazdák csapata mellett az olasz Bresciával és a francia Montpellier-vel. A bajnok Szolnok pedig, amely most kapcsolódik be az első számú európai pólós sorozatba, Hannoverben vendégszerepel a szerb Kragujevac és a montenegrói Budva társaságában.
A kvartettekből az első két helyezett jut tovább a harmadik selejtezős szakaszba.
A magyar csapatokat érintő csoportbeosztások:
D csoport (a színhely Athén): Vuliagmeni (görög), Brescia (olasz), A-HÍD OSC ÚJBUDA, Montpellier (francia)
E csoport (Hannover): Hannover (német), SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP, Radnicki Kragujevac (szerb), Budva (montenegrói)

A nyolc továbblépő a következő BL-fázisban egyenes kieséses párharcot vív a főtáblára jutásért, október 3-án és 17-én. A párviadalok négy vesztese átkerül az Eurokupába, a négy győztes pedig a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatja. A 12 csapatos, két hatos csoportra osztott főtáblán - amelynek az eleve kiemelt nyolc együttese között ott van a harmadik magyar gárda, a ZF-Eger is - október 28-án rajtol a mérkőzéssorozat és 2016. május 18-án zárul a vetélkedés. A széria legjobb hat csapata a BL fináléjában, az úgynevezett Final Six keretében június első hétvégéjén csap össze az elsőségért Budapesten a házigazda szerepét betöltő Eger részvételével.

MTI

Vízilabda BL - Az OSC Athénban, a Szolnok Hannoverben játszik

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.