Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 12. kedd, Jónás, Renátó

Víztudományi és Katasztrófamegelőzési Tudásközpont alakul a BME Építőmérnöki Karán

Újbuda   |   2018, november 20 - 17:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tervek szerint a Műegyetem a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság stratégiai partnere lesz.

A Víztudományi és Katasztrófamegelőzési Tudásközpont első kézzelfogható tevékenységeként támogatja majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal (BM OKF) megkezdett projekt alapú együttműködés második ütemét – hangsúlyozta Józsa János, a BME rektora egy műegyetemi munkamegbeszélésen. Az új szervezeti egységgel összefüggésben szóba kerültek azok a kutatási területek, amelyek eredményei segíthetik a hatóság munkáját a 21. század megváltozott környezeti kihívásaival szemben. Az intézményvezető bejelentette: a megkezdett közös munka csak az egyik megnyilvánulása a hosszú távú szakmai kapcsolatok kiépítésének. A terv az, hogy a BME stratégiai partnerséget alakít ki az országos szervezettel.

Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM OKF országos polgári védelmi főfelügyelője is a két intézmény együttműködésének fontosságára hívta fel a figyelmet köszöntőjében, hozzátéve, hogy a közös munka alapjául a több éve fennálló jó kapcsolat szolgált.

A Víztudományi és Katasztrófamegelőzési Tudásközpont ötlete már korábban megfogalmazódott és a Felsőoktatási Intézmények Kiválósági Programjának anyagi támogatásával jutott el a megvalósulásig. A központ létrehozása intézményessé teszi a BME és a BM OKF közös munkáját.

forrás:bme.hu

Fotó: Philip János

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Búcsú Szent Imre napján  

Bérczi L. Bernát O. Cist., apát celebrálta a szentmisét a ciszterciek Szent Imre Plébániatemplomának búcsúján. A zirci apát Szent Imre herceg életének példájáról beszélt, és a fiatalon elhunyt magyar szent példáján keresztül világított rá a fiatalok problémáira.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.