Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Zöld kertek a Zöld Szigettel

Újbuda   |   2020, november 26 - 14:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kétmillió forintos keretösszeggel hirdette meg idén Újbuda Önkormányzata a Zöld Sziget pályázatot, amelynek célja a környezetszépítő törekvések támogatása.

A Zöld Sziget pályázat évről évre a kerületben élők környezetszépítő tevékenységét támogatja, elősegítve így többek között a kertek szépítését, virágok és fás szárú növények telepítését, konyhakerti növények ültetését, gondozását, az ingatlanok előtti közterületek zöldítését, rendezett környezet kialakítását. A kiírásra minden Újbuda közigazgatási területén található és működő társasház, lakásszövetkezet, lakóközösség, illetve ingatlantulajdonnal rendelkező magánszemély jelentkezhetett.

A szükséges forrást – kétmillió forintot – Újbuda Környezetvédelmi Alapjának ez évi költségvetése biztosította. Ebből a keretből a társasházak helyszínenként
150 000, magánszemélyek pedig maximum 75 000 forintra pályázhattak. A megvalósítás határideje október 31-én járt le, az eredmények pedig már szemmel láthatók a kertekben.

Az idei Zöld Sziget pályázaton 22 nyertes volt (21 társasház, egy magánszemély), őket összesen 2 136 158 forinttal támogatta az önkormányzat. A mostani formában 2015 óta minden évben meghirdetett kiírásnak eddig összesen 110 nyertese volt, az önkormányzat 12 642 287 forintot fordított rájuk.

A támogatás mértéke maximum 50 százalékos, ez alapján idén minimum 4,5 millió forint értékű zöld felületi fejlesztést hajtottak végre kerületi lakosok a Zöld Sziget pályázat részeként.

 

Újbuda

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.