Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

A vészhelyzteben is átláthatóan működik Újbuda irányítása

Hírek   |   2020, november 27 - 18:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A járvány következtében életbe lépett rendkívüli jogrend nem teszi lehetővé, hogy bizottsági és képviselő testületi üléseket tartsanak az önkormányzatok. Ilynekor a polgármesterek egy személyben alkothatják meg a szükséges rendeleteket.

Újbuda Önkormányzata új lehetőséget keresett annak érdekében, hogy a képviselők közösen határozhassanak, korrekt döntések születhessenek, és a demokrácia se sérüljön. A közelmúltban kidolgozott új eljárási rendnek megfelelően az előterjesztéseket Újbuda jegyzője a szokott módon, írásban eljutatja valamennyi képviselőnek, akik észrevételeket, módosító indítványokat tehetnek, illetve írásban jelezhetik szavazási szándékukat igen, nem és tartózkodás közlésével. Ezeket a jegyző asszony összesíti, és az így létrejött szavazati eredmény figyelembevételével írja alá a polgármester a megszületett határozatokat. Az alábbi videóban László Imre polgármester és Vargáné Kremzner Zsuzsanna jegyző részletesen tájékoztatja önöket az új eljárási rendről, és Önök is nyomon követhetik, milyen döntések születtek most kerületünkben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.