Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

Elszabadultak az élelmiszer árak

Hírek   |   2021, október 5 - 21:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nektek mennyi hiányzik a pénztárcátokból a hónap végén? A jelenlegi inflációs ráta mellett bizonyára tízezrekben is mérhető, amennyivel többet kell elköltenünk ugyanazokra a termékekre és szolgálatatásokra, mint tavaly ilyenkor. Az év elején indult áremelkedési hullám úgy tűnik, nem akar alábbhagyni, a benzinár szárnyalása mellett az élelmiszerek drágultak meg a legnagyobb mértékben. Megkérdeztük, mit szólnak ehhez a kereskedők és a vásárlók.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.