Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

NEGYEDÓRA: ARC KIÁLLÍTÁS (2020.10.05.)

Hírek   |   2020, október 12 - 09:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén 766 pályamű érkezett a Bikás parkban megrendezett ARC kiállítás pályázatára, amelyből a 20 tagú zsűri, köztük az Újbudán élő neves fotográfus, Kudász Gábor Arion választotta ki azt a 80, legjobban sikerült alkotást, amelyek óriiásplakát méretben november 1-jéig láthatók a Bikás parkban.

A zsűri tagok között szerepelt idén Nyáry Luca, slammer, aki a megnyitón is megosztotta a hosszas zsűrizés közben szerzett tapasztalatait, de többek között Andrasev Nadja, animációs rendező, Daphne Samaras, rendező, Földes András, volt Indexes újságíró, Erdély Mátyás, operatőr, Oltai Kata művészettörténész, kurátor, Závada Péter, költő, zenész is beleszólhattak idén a pályaművek szelekciójába, rangsorolásába. A zsűri kiválasztotta a legjobb három plakátot, valamint különdíjakkal is jutalmaztak két alkotót. A legjobb alkotásnak járó díjat Elter Zsolt, „Szerelem a korona idején” című plakátja nyerte el, a második helyezett pedig kollégánk, Sipos Zoltán operatőr-vágó “Valaki kapcsolja le!” című alkotása lett. Harmadik helyen rangsorolták Szőke Dávid, „Hello ubik” című munkáját, a legkedélyborzolóbb alkotásért járó Borz-díjat pedig Mel Szalkai kapta.

A kiállítás tematikája idén egy kérdésre épült: “Hova tovább?” A pályázók sokféle társadalmi, politikai gondolatot megfogalmaztak, de a koronavírus, a pandémia különösen nagy hangsúlyt kapott. A Hammer Agency különdíját elnyerő Szücs János, több ilyen alkotással is szerepel az idei ARC legjobbjai között.

Egy díjat azonban még nem adhattak át, ez pedig a közönségdíj, amelynek sorsáról a kiállítás látogatói dönthetnek, ha a Bikás parkban a plakátok között sétálva a nekik tetsző képek alatti QR kódra irányítják okostelefonjukat, vagy az ARC weboldalán 2020. november 1-ig szavaznak kedvenc alkotásukra.

Címkék: