Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Újbuda lakosságáért, a kerület biztonságáért dolgoznak a közteresek

Hírek   |   2021, június 18 - 09:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kozma Levente négy hónapja irányítja az Újbudai Közterület-Felügyelet tevékenységét. Az elmúlt időszakban már sok problémán tudtak javítani, és szerencsére már az eredmények is érzékelhetően megmutatkoztak. Az új igazgató prioritásként kezeli az újbudai lakosok tájékoztatását, a rendszeres kommunikációt, ezért is invitálták stábunkat, mutassuk meg az újbudaiaknak, mivel foglalkoznak a “közteresek” egy átlagos hétköznapon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Biztonságosabb hely lett a Kelenföldi pályaudvar  

A nagyvárosi aluljáró a társadalmi problémák olvasztótégelye, természetéből adódóan generálja a konfliktusokat. Augusztusban az Örs vezér terén járókat terrorizáló banda ügyét kapta fel a média, majd a beszámolók a Kelenföldi pályaudvart is feltették a problémás csomópontok listájára. A hatóságok fellépést ígértek, lapunk utánajárt, mi történt azóta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.