Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Zöld sziget a panelrengetegbe

Hírek   |   2021, július 1 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vásárhelyi-Prodán Miklós az Etele úti lakótelepen él. Korábban volt egy kis kertjük Kamaraerdőn, de ma már csak a panelházak között megbúvó kis sziget maradt számukra.

Feleségével közösen úgy döntöttek, hogy az itt élők, és maguk számára is megvalósítják álmukat. Kertészkedni fognak. Szerencséjükre a FŐKERT éppen rendezte a területet, kis rondellát alakított ki a házuk előtt. Miklós jelentkezett, hogy ő örömmel gondozná az ide ültetett növényeket, bővítené is fajok számát, csak egy vízcsapot kért a területre, hogy a locsolást egyszerűen megoldhassa. Kétségtelen, hogy az ember boldogabban megy haza egy olyan házba, amelynek kapujában sok szép virág nyílik. Miklósék ezért a kapualjba is virágokat telepítettek. Példájuk már láthatóan másokat is inspirált. A szomszédos lépcsőház is kivirágzott. Miklós azt sem bánja, ha néha egy-egy ifjú leszakít pár rózsát és elviszi kedvesének. Csak azokat nem érti, akik ellopják a cserepes virágokat, muskátlikat. A nyugdíjas vegyész nemcsak a kertészkedésben valósította meg az aktív időskort, de magyar nóta énekléssel is sikereket ért el. Mindkét tevékenységet azért végzi, hogy örömet szerezzen másoknak, és persze nekik is jól esnek a dicsérő szavak, elismerő tekintetek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.