Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

130 éves a budapesti villamosközlekedés

Újbuda   |   2017, október 6 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Éppen 130 éve, hogy Európában elsőként elindult Budapesten a belvárosi villamos, aminek apropóján most nyílt napot tart a BKV. Október 7-én megnyitják a közönség előtt a XII. kerületi Szépilona kocsiszínt, régi különleges járművek is közlekednek majd városszerte, továbbá a Dallamos villamos is jár majd a 4-es vonalán.

A jubileum jegyében, október 7-én több különleges villamossal is lehet majd utazni: a járművek a Bécsi út/Vörösvári út – Bécsi út – Frankel Leó utca – Bem rakpart – Várkert rakpart – Szent Gellért rakpart – Rudas Gyógyfürdő – Döbrentei tér – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Szilágyi Erzsébet fasor – Budakeszi út – Szépilona kocsiszín útvonalon vonulnak fel. Tervek szerint közlekedik majd a 436, 611, 2624, TW6000 és a KCSV7 számú villamos, de kiállítanak hóseprő villamost is. A járművek 8 órától egymás után indulnak a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól és szállítják az utasokat a Szépilona kocsiszínig, délután pedig a Dallamos villamos is jár majd a 4-es vonalán. Az első Újbuda központtól, 15:25 órakor indul (részletek a Dallamos villamos közlekedéséről itt).

A rendezvény ingyenesen, a nyílt nap vezetett túrái regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a helyszínen és a BKV honlapján lehet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.