Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szombat, Vendel

25 éves a Szent Gellért Óvoda

Újbuda   |   2017, február 6 - 15:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jótékonysági estet tartottak a negyed évszázada, magán kezdeményezésre létrejött Szent Gellért Óvoda fennállása alkalmából február 4-én. Az eseményt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban rendezték.

Hoffmann Tamás polgármester szerint, ha a gyerekek kiskoruktól kezdve keresztény közösséghez tartoznak, akkor stabil erkölcsi alapokra építkezhetnek egész életükben. Úgy véli, emiatt kiemelkedő szerepe van az oktatásban a Szent Gellért Óvodának.

Felcserné Hegedűs Klára intézményvezető a kezdetekről elmondta, az ovi magán kezdeményezésre indult 1992-ben, fenntartója azóta is a Szent Gellért Óvoda Egyesület. A dolgozók mindannyian keresztény szemléletűek, az intézményben pedig családias a hangulat.

Semsei Rudolf, az egyesület elnöke úgy véli, az ovialapítása értékteremtés volt, amely értéket meg is kell őrizni. Felhívta a figyelmet az intézmény közösségépítő szerepére is.

Matolcsy Károly alapító hozzátette, a keresztény közösség kialakításával saját gyerekeiknek akartak szebb jövőt biztosítani. Az intézmény létrejöttéhez szerinte hitre és kitartásra volt szükség, de úgy véli a folyamatosan változó világhoz is alkalmazkodni kell. Állítása szerint a küldetés örök: a gyermekek és szülők egyaránt otthonra lelnek a Szent Gellért ovi keresztény közösségében.


A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tartott eseményen Snell György segédpüspök is részt vett, február 5-én pedig ünnepi szentmisét tartottak.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felavatták Veress Miklós keramikus művész emléktábláját  

Emléktábla került Veress Miklós keramikus művész tiszteletére a Hengermalom út 2/c. számú ház falára az Összefogás Újbudáért Egyesület és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő kezdeményezésére, Újbuda Önkormányzata támogatásával. A művész hat évtizedet élt a házban családjával.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.