Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. vasárnap, Hedvig

A gondolat gyógyító ereje

Újbuda   |   2019, április 23 - 12:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Női Sarok rendezvénysorozat vendége volt Szabó Mariann meditációs tanár április 16-án az Albertfalvi Közösségi Házban.

Szabó Mariann huszonöt éve foglalkozik a meditáció oktatásával. Indiai minta alapján arra tanítja az embereket, miként tudják gondolataikat tudatosan irányítani, magukon pozitív gondolkodással segíteni. Szerinte a gondolat olyan, mint a növények magja, azaz parányi, mégis a lehetőségek tárháza. - A gondolatok teremtik meg az érzéseket, határozzák meg az emberek viselkedését, és hatással vannak a fizikai erőnlétre is – állítja, miközben hiszi, hogy a gondolatok képesek mindenkit meggyógyítani. Hozzátette: az emberek tele vannak félelmekkel, szorongásokkal, negatív, haszontalan gondolatokkal, amelyek rossz hangulathoz, a közérzet romlásához, lelki és testi betegségekhez vezetnek. Tapasztalatai szerint a régióban élők többsége nem tud, vagy csak nehezen képes pozitívan gondolkodni, de bárki képes magát meggyógyítani, ha hisz a gondolat gyógyító erejében.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.