Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 2. csütörtök, Áron

A tömegközlekedés is módosul a török delegáció látogatása idején

Újbuda   |   2019, november 6 - 13:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Delegáció érkezése miatt változik a főváros közlekedése november 7-én. A legtöbb lezárás Budán a Lánchíd környékén, a várban, a Batthyány tér és a Gül Baba türbéjének körzetében lesz, továbbá számos helyen tilos parkolni csütörtök estig.

Városszerte ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása miatt csütörtökön. A legtöbb változás az Andrássy út–Lánchíd útvonalon, az azt keresztező utcákban, valamint a budai Vár környékén lesz. Az útlezárások miatt több busz, troli és villamos rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik, és az utazási idő is nőhet.

A BKK azt kéri, hogy aki teheti, használja a kötöttpályás közlekedési eszközöket, ezek közül is a metróvonalakat. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tartóknak érdemes lényegesen korábban elindulniuk.

A közösségi közlekedés aktuális változásai csütörtökön a BKK Info alkalmazásban és weboldalon követhetők nyomon, a jelentősebb korlátozásokról emellett a BKK Facebook-oldalán is tájékozódhatnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján tette közé a forgalomi változásban, útlezárásban érintett utcák, területek listáját.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Óvodai beiratkozás 2020/2021  

A jelenlegi veszélyhelyzet miatt rendhagyó módon, a személyes kontaktust elkerülve lehet az óvodai beiratkozásokat megtenni, a 2020/2021 nevelési évre. A XI. kerületi önkormányzati óvodák vezetői 2020. április 21-éig az Oktatási Hivatal által megküldött lista alapján, hivatalból felveszik azokat a kerületi gyermekeket a lakcímük szerint illetékes óvodába, akikre vonatkozóan nem érkezett jelzés más óvodától, hogy oda felvételt nyertek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.