Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Aranylakodalom: a jó házasság titka a tolerancia és a figyelem

Újbuda   |   2016, november 8 - 10:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kerület Napjához kapcsolódóan több idős párt is köszöntött az önkormányzat házasságuk ötvenedik és hatvanadik évfordulója alkalmával. A szertartást követően ünnepség és koncert is várta az aranylakodalmasokat.

A jó házasságnak számos titka van, ilyen például, hogy a problémákat nem szabad szőnyeg alá söpörni, tudni kell megérteni a másikat és rendkívül fontos az alkalmazkodás is – állítja az idén 50-ik házassági évfordulóját ünneplő Balázs Imre és Balázs Imréné. A feleség szerint megértéssel, türelemmel a házasság mindenképpen boldog lesz, akár évtizedeken keresztül. Őket és több idős házaspárt is köszöntöttek aranylakodalmuk alkalmával a Kerület Napjához kapcsolódóan. A Nászindulóra nyolc ötvenedik és egy hatvanadik házassági évfordulóját ünneplő idős házaspár vonult be ünnepélyesen a Danubius Hotel Flamenco dísztermébe, ahol ismét fogadalmat tettek és újra gyűrűt húztak egymás ujjára, majd pezsgővel koccintottak az anyakönyvvezető előtt.

A párokat Hoffmann Tamás polgármester és felesége is köszöntötte, háláját fejezte ki azért, hogy példát mutatva a fiatalabb generációnak nem csak egymás, de a kerület iránt is hűségesek. Hoffmann Diána szerint egy házasság tökéletes megkoronázása, ha a kapcsolatból gyerekek születnek, ezt pedig Újbuda is támogatja.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.