Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. kedd, Előd

Átszállás nélkül a Sashegyről a körtérre

Újbuda   |   2018, február 27 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 1-jétől újabb megállóval bővül a 240-es járat, így a Sashegy városrészben élők ismét közvetlenül, átszállás nélkül juthatnak el a kerület központjába. A változtatást Újbuda Önkormányzata lakossági megkeresések alapján kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), amely a megálló használatáról közös felmérést is tervez.

Sashegy városrész és a kerület egyik központját jelentő Móricz Zsigmond körtér közötti közvetlen közösségi közlekedési kapcsolat újbóli megteremtését kezdeményezte Újbuda Önkormányzata. A körtér környékén található bevásárlási lehetőségek és egészségügyi intézmények átszállással való megközelítése főként az idősebb korosztálynak jelentett nehézséget, amit a térségben élők többször is jeleztek, mind a kerületi önkormányzatnak, mind pedig a BKK-nak, mi több, lakossági fórum is volt ez ügyben. A szükséges minisztériumi engedély birtokában március 1-jétől a Fehérló utcánál is megáll a 240-es busz, így közvetlen járatok viszik majd az utasokat egészen a Móricz Zsigmond körtérig.

A Móricz Zsigmond körtér M felé közlekedő 240-es buszra március 1-jétől a Fehérló utcánál a 108E, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 142-es busszal közös megállóban lehet majd felszállni.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.