Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. vasárnap, Miklós

Áttűnőben – kiállítás a Malom Galériában

Újbuda   |   2017, szeptember 28 - 13:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kaszás Réka és Pető Márk fiatal kortárs művészek alkotásaiból nyílt kiállítás a MALOM Közösségi Térben szeptember 27-én a BKlub-Galéria Egyesület szervezésében. A tárlat október 18-ig látogatható.

Kaszás Réka és Pető Márk művészházaspár. „Munkásságuk más és más irányból egy különös hasonulás formájában jelenik meg. Réka a geometriát, a városkép színes tömbjeit oldja fel, hol esőfelhőkből ömlő színes, vagy egyszínű festékfolyatásokkal, és ebben oldja korábbi erősen geometrikus, kubisztikus formáit. Márk pattern szerű áttűnésekkel kísérletezik, azaz képein állatfejek és absztrakt felületek vibráló monokróm színhangokkal olvadnak egybe, akár egy zavart tv képernyő. Kettőjük színhangja között erős a különbség, Kaszás világa színes, Pető barnákban, szürkés okkerekben fogalmaz.

Pető képein finom kis jelek, pontok, vonalhálók is jelzik az alkotó képfelfogást. A jelölések átfordítják nézőpontunkat, új struktúrák jelennek meg, más rendszerben gondoljuk végig a látványt. Kaszás líraibb alkat, racionális háztömbjei feloldódnak a színekben, a festékfolyatás struktúráin. Japános levél-képein, amely egy sorozat, ott a szín és finom szürkékkel a grafikus elem is.

Saját hangjukat megőrizve rímel festészetük a másikéra, és ez a közös gondolkodás a stiláris eltérések ellenére is egységessé teszi a Malom Közösségi Tér kamaratárlatát” - írja Sinkó István képzőművész, művészeti író.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.