Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. hétfő, Bernát, Felícia

Az Indonéz szigetvilág a B32-ben

Újbuda   |   2019, március 22 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Távoli tengerek közt címmel nyílt meg Krulik Ábel fotóművész kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtérben március 21-én.

Krulik Ábel sorozatainak ismérve a szubjektív és szuggesztív hangvétel. Az lakotó az elmúlt években személyes naplóként használta a fotográfiát, útját a vándorlás és az elmúló pillanatok szemlélésének igénye alakította. Kamerája keresőjén keresztül összpontosít, képei elfeledett valóságok, amelyek az újraélésben segítenek.
A tárlatot Somosi Rita művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitotta meg. Szerinte Krulik Ábel az indonéz szigetvilágot járva örökíti meg a legkülönlegesebb helyeket. A tárat egyedisége, hogy a közönség első alkalommal láthat Krulik-féle tájképeket.
A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Budapest ArtWeek hivatalos programja, április 13-áig látható a  B32 Galéria és Kultúrtérben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

11ek vagyunk / Urbán terefere  

Beszélgetéssorozatot indít 11ek vagyunk/Urbán terefere címmel a B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Hadik Irodalmi Szalon. Az első esemény vendége Csurka Eszter szobrászművész, Molnár Ferenc Caramel énekes és Trokán Anna színművész lesz május 23-án. A programhoz könyvvadászat is kapcsolódik, a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.