Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. hétfő, Orsolya

Az Indonéz szigetvilág a B32-ben

Újbuda   |   2019, március 22 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Távoli tengerek közt címmel nyílt meg Krulik Ábel fotóművész kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtérben március 21-én.

Krulik Ábel sorozatainak ismérve a szubjektív és szuggesztív hangvétel. Az lakotó az elmúlt években személyes naplóként használta a fotográfiát, útját a vándorlás és az elmúló pillanatok szemlélésének igénye alakította. Kamerája keresőjén keresztül összpontosít, képei elfeledett valóságok, amelyek az újraélésben segítenek.
A tárlatot Somosi Rita művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitotta meg. Szerinte Krulik Ábel az indonéz szigetvilágot járva örökíti meg a legkülönlegesebb helyeket. A tárat egyedisége, hogy a közönség első alkalommal láthat Krulik-féle tájképeket.
A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Budapest ArtWeek hivatalos programja, április 13-áig látható a  B32 Galéria és Kultúrtérben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.