Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Az Indonéz szigetvilág a B32-ben

Újbuda   |   2019, március 22 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Távoli tengerek közt címmel nyílt meg Krulik Ábel fotóművész kiállítása a B32 Galéria és Kultúrtérben március 21-én.

Krulik Ábel sorozatainak ismérve a szubjektív és szuggesztív hangvétel. Az lakotó az elmúlt években személyes naplóként használta a fotográfiát, útját a vándorlás és az elmúló pillanatok szemlélésének igénye alakította. Kamerája keresőjén keresztül összpontosít, képei elfeledett valóságok, amelyek az újraélésben segítenek.
A tárlatot Somosi Rita művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitotta meg. Szerinte Krulik Ábel az indonéz szigetvilágot járva örökíti meg a legkülönlegesebb helyeket. A tárat egyedisége, hogy a közönség első alkalommal láthat Krulik-féle tájképeket.
A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Budapest ArtWeek hivatalos programja, április 13-áig látható a  B32 Galéria és Kultúrtérben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.