Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Baba-mama hinta a Feneketlen-tónál

Újbuda   |   2016, március 21 - 11:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felavatták az első újbudai baba-mama hintát a Feneketlen-tó melletti játszótéren. Magyarországon eddig három ilyen játék van használatban.

Baba-mama hintát adott át a Feneketlen-tavi játszótéren a FŐKERT Nonprofit Zrt. valamint az S-Tér Kft. március 20-án. - A 200 kilogramm teherbírású játék új távlatokat nyit a szülő-gyermek kapcsolatban - mondta Király Nóra alpolgármester, azt hangsúlyozva, hogy a kerület különösen odafigyel a családbarát politikára, igyekszik az ezzel kapcsolatos lakossági igényeket kielégíteni.
A Főkert szerint a világviszonylatban is egyedülállónak számító, „HAGS TANGO” innovatív élményeket nyújtó baba-mama hinta új színfolt lesz a főváros játszótereken. A szerkezetet svéd modell alapján gyártotta az S-Tér Kft., amely adománynak szánta a nettó 200 ezer forintos hintát – tudtuk meg Sándor Tamás ügyvezetőtől.
Az átadáskor Csernus László önkormányzati képviselő elmondta, a páros hinta ötletes, kreatív és biztonságos, az apróságok stabilan ülnek benne. Szerinte kifejezetten előnyös, hogy játék közben tartható a szemkontaktus, és a gyermek minden reakciója közelről látható.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.