Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Befejezett útépítések a kerületben

Újbuda   |   2017, július 4 - 23:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

A májusban elvégzett munkálatokról számolt be lapunknak az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. út- és közműépítő divíziója. Az önkormányzat tulajdonában lévő társaság folyamatosan figyeli a hibákat és hajtja végre az útkarbantartási munkákat a kerületben.

Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. út- és közmű építő divíziója májusban többnyire kátyúzási munkákat végzett hidegaszfalt, hengerelt aszfalt valamint öntött aszfalt felhasználásával az önkormányzat megrendelésére. A megújult utcák közé tartozik egyebek mellett a Solt utca, a Vahot utca, a Rahó utca, a Kászony utca, az Otthon utca, a Daróci utca, a Dayka Gábor utca, és a Brassó út.

A kátyúzási munkákon kívül kisebb járdajavítási, szegélyépítési, gyeprács újrafektetési, fekvő rendőr kihelyezési, továbbá a földutakon murvával földútjavítási munkákat is végeztek.

Murvázással javították a Kányakapu utca, a Regős köz és a Vadászhegyi út állapotát; járdajavítás, szegélyépítés, gyeprács újrafektetés történt az Albert utcában, a Citrom utcában, a Kankalin utcában, a Rétköz utcában, a Túrkeve utcában valamint a Szent Adalbert téren; a Kanizsa utcába pedig fekvő rendőr helyzetek el.

A Prizma jelentősebb projektjei közé tartozott a Lappantyú utca útépítési- és csapadékcsatorna építési munkálata, amelyet május 2. és május 29. közötti végeztek. Az elbontott régi, rossz állapotú murvás út helyére új aszfaltburkolat került csapadékcsatorna és tisztítóakna kiépítésével. A beruházás értéke csaknem nettó 28,4 millió forint volt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.