Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. kedd, Móric

Benépesül az Esélyek utcája

Újbuda   |   2016, november 10 - 11:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sugárút épülhet az Esélyek utcájából – hangzott el az önkormányzat, a civil szervezetek és vállalatok összefogásával létrejött társadalmi felelősségvállalási egyezménnyel kapcsolatban. Az együttműködés eredményeként Újbuda tovább folytatja családbarát politikáját a társadalmi csoportok és a szolgáltatások terén.

Citromos vizet töltött az egyik fogyatékkal élő fiatalember a Kerület Napja alkalmából szervezett Esélyek utcája című rendezvényen - így segítette az esemény előkészítő munkáját. A B32 Galéria és Kultúrtér megtelt kerekes székkel közlekedő, látás- és hallássérült emberekkel, sőt, még egy segítőkutya is elkísérte gazdáját. A megjelentek az őket támogató alapítványoknak köszönhetően élhetnek teljes életet, az alapítványok munkáját pedig az önkormányzat és a nagyvállalatok segítik. Az Esélyek utcája legfontosabb célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében felhívja a figyelmet az esélyegyenlőség, a családbarát szemlélet kialakítására, segítse a kapcsolatteremtést a civil, a vállalati, az önkormányzati és állami szektor között. - Az együttműködésnek köszönhetően Újbuda családbarát politikája időről időre újabb és újabb lendületet kap – mondta Molnár László alpolgármester.
- Az Esélyek utcája májusban indult, azóta számos – az önkormányzat, a civilek és a vállalatok összefogásával – megvalósut program segítette az idősek és fogyatékkal élők életét – emlékeztetett Csernus László, CSR tanácsnok, önkormányzati képviselő.
A kerületben aktívan működő Nem adom fel Alapítvány nem kis feladatot tűzött ki maga elé. Dely Géza kuratóriumi elnök elmondta, az önkormányzat által több évtizedre számukra kedvezményesen bérbe adott területen épül majd meg az a ház, ahová fogyatékkal élők költözhetnek be és élhetnek teljes életet.

A társadalmi felelősségvállalás, azaz a CSR tevékenység harmadik pillérét – az önkormányzat, civilek mellett – a vállalatok tartják. Az általuk biztosított programok palettája széles. A Microsoft például most azt nézi meg, milyen CSR tevékenység zajlik a kerületben. - Nem kizárt, hogy a cég lesz az Esélyek utcájának új lakója – mondta Schubauer Krisztina, a Microsoft Magyarország CSR vezetője. Ez gépberuházást, a digitalizálás folyamatának biztosítását, vagy akár oktatást is jelenthet. Az eddigi összefogásból eredő sikereknek köszönhetően az Esélyek utcájából idővel sugárút épülhet, hangoztatták egyhangúan a rendezvény résztvevői.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tesztek és módszerek: Az igények nőnek, a lehetőségek szűkülnek  

Ezentúl 19 500 forintnál nem lehet többet kérni a koronavírustesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 16-i kormányülés után. A döntés nagyon megosztotta az érintetteket. Miközben a lakosság jelentős részének ez még így is megfizethetetlen, addig a magánegészségügy szereplői közül többen fontolgatják, hogy kilépnek a piacról, a hatósági ár ugyanis nem mindig fedezi a költségeket. Az egyre aggasztóbb járványhelyzetben viszont a tesztelési kapacitások növekedésére volna szükség, miután az állam lehetőségei végesek, van, hogy egy hét is kell a hatóságilag elrendelt teszt eredményének megszületéséhez.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.