Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Biztonságos közlekedés óvodás kortól

Újbuda   |   2017, szeptember 27 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda évek óta kiemelt figyelmet fordít az óvodások közlekedésbiztonsági nevelésére. A pedagógiai programon túl a mindennapokban is igyekeznek olyan eszközöket adni a gyerekeknek, amelyek megkönnyítik a közlekedés szabályainak ismeretét. Az idei tanévben láthatósági mellényekkel és játszócsomagokkal ajándékozták az óvodásokat.

A 2017-2018-as tanévben láthatósági mellényekkel és játszócsomagokkal ajándékozták meg Újbuda vezetői az óvodásokat, remélve, hogy ezzel is könnyebben, játszva sajátítják el a biztonságos közlekedés alapjait. A Lágymányosi óvodában Simicskó István országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter, Hoffmann Tamás polgármester, valamint Király Nóra és Molnár László alpolgármesterek személyesen adta át a csomagokat a nagycsoportosoknak. - Fontos, hogy az életre készítsük fel gyermekeinket. A forgalom növekedésével, a gépjárművek elterjedésével nőtt a balesetek kockázati tényezője is. Ebben a technikailag rohanó és modernizálódó világban különösen fontos, hogy gyermekeinket minél korábban és minél körültekintőbben tanítsuk meg a helyes közlekedésre. Külön öröm számomra, hogy olyan praktikus ajándékokat hozhattunk, amelyek az életre való felkészítésben segítik a kicsiket – mondta a miniszter.

A Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által odaítélt “biztonságos óvoda” minősítést Újbuda minden óvodája elnyerte már. Az elmúlt években három intézmény játszóudvarán épült KRESZ-pálya, a többiek mobil KRESZ-pályák segítségével taníthatják a kicsiket a biztonságos közlekedésre.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.