Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. kedd, Gál

Bolgár művészek képei az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2018, március 31 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Impressziók címmel nyílt meg Vladimirova Milena textilművész és Balkanszki Nenko festőművész közös kiállítása az Újbuda Galériában.

Balkanszki Nenko a kiállításon látható portréin többek között kisfiát örökítette meg, nagy hangsúlyt fektetve a gyermeki ártatlanságra. Vladimirova Milenát a természet és az ember találkozása, a kettő kölcsönhatása ihleti meg. A tárlaton egyebek között naplementéi keltenek feltűnést.

A kiállítást Haász Ágnes Munkácsy-díjas grafikusművész nyitotta meg. Véleménye szerint a két bolgár alkotó különös kitekintést nyújt a hazai érdeklődőknek: szakmailag és tematikailag is nagy utat jártak be, amelynek egy-egy állomását tekinthetik most meg az érdeklődők.LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.