Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. péntek, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Bővül az alacsonypadlós buszok száma a kerületben

Újbuda   |   2016, május 2 - 10:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dél-Budapesten tizenöt új csuklós busz állt forgalomba, a budavári vonalakon pedig elindult az első öt elektromos midibusz. Mindkét típus az alacsonypadlós és légkondicionált fővárosi buszok arányát javítja, segítve ezzel az akadálymentes közlekedést.

Májustól 15 új Mercedes Conecto G csuklós, alacsonypadlós, légkondicionált autóbusz állt forgalomba Budapesten, ezek közül hat-hat darab a 7-es és a 36-os, kettő a 97E, és egy a 133-as buszvonalon közlekedik. Ezt megelőzően április 30-án állt forgalomba a budavári 16A és 116-os vonalon az első öt C68E Modulo elektromos meghajtású, akadálymentes, légkondicionált midibusz, amelyet további 15 követ. Nő az alacsonypadlós buszok száma a 27-es, a 101-es, a 196-os és a 196A vonalon is. A zéró emissziós autóbuszok kevésbé terhelik a környezetet zaj- és légszennyezéssel, mint a hagyományos üzemanyaggal vagy hibrid üzemmódban működő társaik, ráadásul üzemeltetésük költsége is kedvező – áll a BKK közleményében.

A fővárosi tömegközlekedésben a buszok több mint 80 százaléka (hétvégén valamennyi) csuklós alacsonypadlós, ami nagy segítség a kerekesszékkel, vagy babakocsival közlekedőknek, az idős utasoknak és a mozgásukban korlátozottaknak.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.