Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 8. hétfő, Zoltán Nemzetközi nőnap

Buszsáv a Hegyalja úton, bicikliszállítás a villamoson

Újbuda   |   2020, június 11 - 16:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Restart beszélgetéssorozatban jelentett be fontos közlekedésszervezési változástatásokat. Eszerint a jövőben a Bartók Béla út sínpárjain buszok is közlekednek, buszság kerül a Hegyalja útra és több villamoson, valamint a 4-es metrón is lehet majd kerékpárt szállítani.

A beszélgetésen a vészhelyzetben meghozott közlekedési intézkedéseket követő új fejlesztésekről, változásokról volt szó. Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy buszsávok létesülnek a Hegyalja úton és a Baross utcában, a Bartók Béla úton pedig a buszok a vágányokon közlekednek a jövőben. Megkezdődött a Pesti fonódó villamoshálózat kiépítése, ezáltal közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között. Ideiglenes kerékpársáv lesz a Baross utcán az Orczy térig, a Nagykörút még hiányzó szakaszain, mindezt a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.

A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra villamosra felvihető lesz a bicikli, engedélyeztetés után ez a 4-es metró vonalán is megoldható lesz. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi nemrég bejelentett megújítása – áll a közölte a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.