Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Családi egészségnap lesz szombaton a Szent Kristófban

Újbuda   |   2014, május 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Az egész családnak kínál egészségügyi programokat szombaton a Szent Kristóf szakrendelő. Május 24-én 9 és 14 óra között ingyenes egészségügyi fórumra, szűrésekre, mérésekre és bemutatókra várják az érdeklődőket. A rendezvényen a sportágválasztó programhoz is lehet csatlakozni, a Sportágválasztási tanácsadáson.

Egészséges ételek-Egészséges mindennapok! címmel tartanak egészségnapot szombaton a Szent Kristóf szakrendelőben. Az eseményre nemcsak a belépés díjtalan, hanem az egészségügyi szűrések és mérések is ingyenesek lesznek egész nap.

A program egészségügyi fórummal indul 9 órakor, köszöntőt mond Pelczné dr. Gáll Ildikó, a FIDESZ-KDNP európai parlamenti képviselője. A fórumon részt vesz Hoffmann Tamás polgármester, Gyorgyevics Miklós Szociális és Eü. Bizottság elnök, Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató, dr. Gercsák Márta tisztifőorvos, Erhardtné dr. Gachályi Anikó betegjogi képviselő és dr. Kóti Tamás, a szakrendelő igazgatója.

Lesz például koleszterinszűrés, vércukormérés, férfiaknak PSA szűrés és tanácsadás, bőrgyógyászati anyajegyszűrés, carotis UH szűrés, csontsűrűség mérés, felnőtt és gyermek allergiaszűrés, szájüregi daganatok szűrése, neuropátiás szűrés, makuladegeneráció szűrése, zöldhályog és száraz szeműség szűrése, gyermek szemészeti szűrés, gyermek fogászati szűrés, gyermek ortopédiai szűrés.

Ezeken kívül lesz vérnyomásmérés, EKG, alsó végtagi artériás Doppler vizsgálat, arteriográfiás vizsgálat, dr. Schüszler féle arcdiagnosztika, légzésfunkciós vizsgálat, hallás vizsgálat valamint számítógépes talpvizsgálat.

Ismeretterjesztő előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők például az egészséges táplálkozásról és életmódról, valamint a modern gasztroenterológiai vizsgálatokról is.
Helyszín: Szent Kristóf Szakrendelő (Fehérvári út 12.)

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.