Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. hétfő, Jenő

Csúcson az albérletárak

Újbuda   |   2019, augusztus 23 - 11:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Úgy tűnik, hogy a legélénkebb albérletpiaccal rendelkező nagyvárosokban tetőztek a bérleti díjak. Budapesten az átlagos bérleti díj augusztus végén 160 ezer forint volt.

Július vége és augusztus vége között nem történt áremelkedés a budapesti albérletpiacon, ahogy Debrecenben, Pécsen, Győrben és Miskolcon sem - derül ki az ingatlan.com elemzéséből. Balogh László vezető gazdasági szakértő szerint, az árak azért éves szinten feljebb mentek, de visszafogott, egy számjegyű drágulás volt jellemző. A kereslet az idei szezonban - júniusban, júliusban és augusztusban - erősebb volt az előző évekhez képest. A magánszemélyek által kínált albérletek száma 39-80 százalékkal bővült egy hónap alatt.

Augusztus végén a kiadó budapesti lakások átlagos bérleti díja 160 ezer forint volt, ami megegyezett a szezon elején mérttel, ugyanakkor ez éves szinten 6 százalékos emelkedést jelent. A panellakásokért augusztus végén 145 ezer forintot, a téglaépítésűekért 165 ezer forintot kértek a tulajdonosok.

Balogh László szerint, mivel nagyobb mennyiségű kiadó lakás érkezett a piacra, komolyabb drágulása egyelőre nem kell számítani. A kínálat bővülése tovább fokozódhat az átadásra kerülő új lakások kiadásával.

Az elemzés alapján, már éves szinten sincs komolyabb áremelkedés a budapesti albérletpiacon. Vidéken még lehet érezhetőbb drágulás, mivel ott az árak is alacsonyabb szintről indulnak. A bérlők “vásárlóereje” a végét járja, sokan pedig inkább lakásvásárlásba fognak az alacsony kamatozású lakáshitelek és az állami támogatások miatt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Krimivel indult a Téka  

Juhász Anna kulturális nagykövet régi ötletet újított fel a Bartók Béla úti Mitzi Kávéházban. A Téka könyvklub eseményein könyvrajongók beszélgetnek írókról és művekről, az első téma Agatha Christie és a krimi volt július 12-én.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.