Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Cziffra György emlékezete a Ménesi úton

Újbuda   |   2018, november 12 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Cziffra Györgynek állít emléket a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban megnyílt Ágyúk és virágok című kiállítás. A Csillag Éva és Csillag Péter által rendezett tárlat a zongoraművész életén kalauzol végig.

A múzeum Tavasz termében fotókat, a zongoraművész személyes tárgyait, relikviákat állítottak ki, és a falakra kerültek az egyik első Cziffra-ösztöndíjas, Kürthy Hanna képzőművész Senlis-ben vagy Senlis-ről készült képei is. (A Párizs közelében lévő városban van a Cziffra Alapítvány székhelye.) A március 1-jéig látogatható tárlat anyagát az egykor a Ménesi úti házban élő festőművész, Molnár-C. Pál témához illő alkotásaival egészítették ki.
A kiállítást Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester nyitotta meg, aki jó barátságot ápolt Cziffra Györggyel.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.