Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Cziffra György emlékezete a Ménesi úton

Újbuda   |   2018, november 12 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Cziffra Györgynek állít emléket a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban megnyílt Ágyúk és virágok című kiállítás. A Csillag Éva és Csillag Péter által rendezett tárlat a zongoraművész életén kalauzol végig.

A múzeum Tavasz termében fotókat, a zongoraművész személyes tárgyait, relikviákat állítottak ki, és a falakra kerültek az egyik első Cziffra-ösztöndíjas, Kürthy Hanna képzőművész Senlis-ben vagy Senlis-ről készült képei is. (A Párizs közelében lévő városban van a Cziffra Alapítvány székhelye.) A március 1-jéig látogatható tárlat anyagát az egykor a Ménesi úti házban élő festőművész, Molnár-C. Pál témához illő alkotásaival egészítették ki.
A kiállítást Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester nyitotta meg, aki jó barátságot ápolt Cziffra Györggyel.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.