Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. hétfő, Bernát, Felícia

Dél-Buda a cégek és az irodaház-fejlesztők kedvence

Újbuda   |   2017, november 27 - 15:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt évek tömegközlekedési fejlesztései, a nagy egyetemek közelsége és a lendületes lakóingatlan-fejlesztések teszik Dél-Budát vonzóvá a cégek számára. A helyzetet felismerve, egyre több fejlesztő épít új irodaházat a városrészben, ahogy a Bischoff & Compagnons is 2019 közepére időzítette az Alphagon Irodaház átadását.

Dél-Buda eddig is kisebb informatikai központként volt jellemezhető a budapesti irodapiacon, az egyetemek közelsége számos kis-, közép-, és nagyvállalatot vonzott ide. A pénzügyi válság megfékezte az irodapiaci beruházásokat, amelyek mostanában új lendületet kaptak, hiszen a kedvező piaci környezetben a fejlesztők felismerték, hogy ebben a városrészben számos jó lokációjú lehetőség adódik még, a bérlők részéről pedig továbbra is jelentős a kereslet a környék irodái iránt – foglalta össze az irodapiaci helyzetet Zórándy Mátyás, a Bischoff & Compagnons közép és kelet-európai régióért felelős befektetési vezetője.

A 2019 közepére elkészülő Alphagon irodaházat úgy tervezték meg, hogy mind a kis és középvállalati, mind a nagyvállalati bérlők számára ideális környezetet biztosítson. - Úgy véljük, a legnagyobb kihívást ma a cégeknek a megfelelő munkaerő megszerzése és megtartása jelenti és ebben a helyzetben a munkavállalók a jó közlekedést és az emberléptékű épített környezetet preferálják. Komoly előnyhöz jut az a cég, amely biztosítja ezen feltételeket munkavállalóinak, például, hogy ne kelljen több átszállással a napjuk jelentős részét utazással tölteni és Dél-Buda most már a város nagy részéről közvetlenül elérhető – tette hozzá Zórándy Mátyás.

A 2014-ben átadott 4-es metró, az 1-es villamos 2015-ben a Fehérvári útig történt meghosszabbítása, illetve a 2016-ra átépített fonódó villamoshálózat nagymértékben javította Dél-Buda elérhetőségét mind a belváros, mind Pest külső kerületei, mind a budai agglomeráció irányából, így a városrész az egyik legjobb tömegközlekedési hálózattal rendelkezik ma Budapesten.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Csatazaj Budaörsön a Honvédelem Napján  

A Magyar Honvédség járműveit és eszközparkját ismerhették meg egy háromnapos haditechnikai és légi bemutatón a Budaörsi Repülőtérre látogatók. A felvonultatott eszközök alkalmasak a hagyományos, a modern és a hibrid hadviselés műveleti feladatainak ellátására.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.