Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Drogprevenció a B32-ben

Újbuda   |   2019, szeptember 26 - 13:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal volt látható az Újbudai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében Kovács Krisztián és Scherer Péter produkciója, A gyáva. A B32 Galéria és Kultúrtérben bemutatott darab elnyerte a közönség tetszését, az előadást a drogfüggőség veszélyeivel kapcsolatos beszélgetés követte.

Az ország számos településén bemutatták már Kovács Krisztián és Scherer Péter A gyáva című előadását. A drogfüggőségről szóló felkavaró darab különösen a középiskolások között ér el kiemelkedő sikereket. Szeptember 23-án a B32 Galéria és Kultúrtér is műsorra tűzte az előadást. A Nézőművészeti Nonprofit Kulturális Közhasznú Kft. színpadi produkciójában egy apa és drogfüggő fiának élete, kettejük konfliktusa elevenedik meg. A már közel négyszáz alkalommal eljátszott egyórás színmű olyan valós társadalmi problémákat tár fel, mint például a fiatalkori droghasználat, annak minden negatív hatását felvillantva – mondta Scherer Péter rendezője, a darab egyik főszerelője.

Márton Andrea, az Újbudai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai elnöke elmondta, szervezetük 2003 óta harcol a fiatalok droghasználata ellen, hangsúlyt helyezve a megelőzésre. Ezt a célt szolgálta A Gyáva bemutatása is, és várhatóan jövőre több újbudai helyszínen is látható lesz az előadás. A darab 2011-ben elnyerte a VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, 2012-ben pedig az ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díját.

Archív fotó.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.