Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Egy festőgeneráció a Molnár-C. Pál Múzeumban

Újbuda   |   2019, október 1 - 10:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kortársak – Sorstársak? címmel nyílt kiállítás a Molnár-C. Pál Múzeumban az egyaránt 125 éve született Aba-Novák Vilmos, Derkovits Gyula, Molnár-C. Pál és Szőnyi István munkáiból.

Az anyag összeállításában az Antal-Lusztig Gyűjtemény, a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum, valamint a művészek leszármazottjai segítették a rendezőket. A kiállítást Újbuda Önkormányzata támogatta, és Ilosfai Krisztián, Csillag Éva, Csillag Nóra és Csillag Péter rendezte.
A tárlat azt a témát járja körül, hogy a művészek, akik egyazon évbenszülettek, miben voltak közösek, és hogyan vált szét, tartott más-más irányba sorsuk, ezzel együtt látásmódjuk, munkásságuk – mondta lapunknak Csillag Péter. A megnyitón részt vett Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója és Csernus László önkormányzati képviselő is. A kiállítás február 1-jéig látogatható.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.