Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. szerda, Sára, Márió

Egyre népszerűbb a gyaloglás Újbudán

Újbuda   |   2016, június 27 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A mozgás fiatalít – vallják a 60+ program keretében szervezett gyaloglás résztvevői. A rendszeres programok kis-és nagycsoportokban indulnak, de vannak egyéni gyaloglók is. A mozgás öröme, a gyaloglások közösségteremtő ereje, a fittség és az egészség mindennél többet ér számukra.

Népszerű az idősebb korosztály körében indított újbudai gyalogló program, a résztvevők alkalmanként egy-egy ismertebb személlyel együtt indulnak a Bikás park – vagy más újbudai helyszín – futópályája felé. – Előfordult, hogy csaknem 150-en sétáltak együtt – mondta Toldi Tamás idősügyi referens a szezon zárásaként rendezett ünnepségen, amelyen a sétanaplóval rendelkező gyaloglókat díjazták.

Az áprilisban indított program első közösségi sétáját Monspart Sarolta tájfutó, világ-és tizennégyszeres magyar bajnok vezette. Az a versenyző, aki Európában nőként először futotta le a maratoni távot három órán belül. A díjkiosztón az első szezont értékelve elmondta, az idősebb sportolók egyre jobban kedvelik a közös sétákat, és még a nyári meleg ellenére is számítanak újabb tagok csatlakozására.
Molnár László alpolgármester szerint az idősödés nem csupán szociális kérdés és nem azonos a betegségekkel. Emlékeztetett, Újbuda Önkormányzata emiatt dolgozta ki az idősek életminőségét javító, közéleti szerepét és érdekeinek érvényesítését támogató 60+ programját. Úgy véli az idős emberek tapasztalatukkal, tudásukkal, a kerület múltjának tanúiként, olyan értéket képviselnek, amelyek méltán teszik őket minden közösség megbecsült tagjaivá.
A 60 éven felüliek száma Újbudán eléri a 40 ezret. A 60+ program a szervezeti keretek biztosításával, szervezési feladatok ellátásával, valamint különböző programokkal, kedvezményekkel járul hozzá a kerületben élő idősek életminőségének javulásához.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.