Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

„Együtt moccant Újbuda”

Újbuda   |   2015, szeptember 23 - 12:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Bikás parkban tartották a „Moccanj Újbuda!” őszi sportfesztivált, amely egy országos rendezvénysorozat harmadik állomása volt szeptember 20-án. Az egész napos program során mozgásra és sportolásra buzdította az érdeklődőket a szervező Budapesti Szabadidősport Szövetség.

Meghatározott feladatok teljesítése után ajándék járt a látogatóknak a Bikás Parkban tartott sportrendezvényen, szombaton. A résztvevőknek összesen tíz próbát kellett teljesíteniük egyénileg vagy csapatban: a sportbemutatón kívül volt a kínálatban mászófal, futás, ergométeres evezés, rugófal, sorverseny, darts, kerékpár, teke, tollaslabda, krokett, gyepteke, darts, népi játék (korongcsúszka, labdasíp, gladiátor viadal) és baseball is. Nem maradtak ki a már megszokott egészségügyi mérések és az életmód tanácsadás sem.

Az eseményen Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester elmondta, törekszik arra, hogy gyermekeit minél több olyan rendezvényre elvigye, ahol játékosan ismerkedhetnek meg különböző mozgásformákkal. Szerinte fontos, hogy a mozgás minél fiatalabb korban a mindennapok részévé váljon, a családoknak szóló programok pedig a példamutatást szolgálják. Mindenkitől azt kéri: rendszeresen „Moccanjon”, hogy Újbuda legyen a főváros legegészségesebb kerülete.

Felhívta a figyelmet az „EgészségPart” rendezvényre is, amely szeptember 27-én lesz a Feneketlen-tó partján. Ezen nemcsak különböző sportprogramokat, de neves fellépőket, táncprodukciókat látni majd, az érdeklődők együtt tornázhatnak Béres Alexandrával és részt vehetnek egészségről szóló beszélgetéseken és szűrővizsgálatokon is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.